EP: Srbija nadigrala Rumuniju i osvojila deveto mesto

EP: Srbija nadigrala Rumuniju i osvojila deveto mesto

Izabranici Dejana Savića, vaterpolisti Srbije, uključujući selektora i sve ljubitelje vaterpola, nastojaće što pre da zaborave Evropsko prvenstvo u Splitu, na kojem je Srbija pobedila Rumuniju sa 17:1 (6:1, 3:0, 4:0, 4:1) i zauzela deveto mesto.

Golove za Srbiju postigli su: Radomir Drašović i Vasilije Martinović po četiri, Ognjen Stojanović tri, Petar Velkić, Nemanja Vico po dva, Strahinja Rašović i Viktor Rašović po jedan. Jedino gol za Rumuniju, postigao je Slvijan Kolodorviči.

Srbija je sa podmlađenim sastavom krenula u Split, ali je cilj bio da se reprezentacija umeša u borbu za medalje, a TOP 8 je bio minimum, kada su ciljevi u pitanju.

Međutim, posle ubedljivog poraza od Mađarske u grupnoj fazi  -16:7, usledio je poraz od Francuske u osmini finala -10:9. U razigravanju od 9. do 12. mesta, Srbija je posle peteraca izbegla novi nokaut protiv Holandije – 12:11, a zatim je imala lakši trening protiv Rumunije, koja je u Splitu imala nekoliko odličnih utakmica, koja je pokazala da se polako vraća na staze uspeha.

U popodnevnom terminu slede polufinalni dueli. Snage će odmeriti Italija i Hrvatska (20 časova i 30 minuta), odnosno Španija i Mađarska (18 časova), zato budite uz Sport Klub HD, koji će prenositi mečeve odluke za mesto u finalu.