Minesota Timbervulvsi nadigrali Finiks Sanse za 3-0 vođstvo u seriji prvog kola

Minesota Timbervulvsi nadigrali Finiks Sanse za 3-0 vođstvo u seriji prvog kola

Minesota Timbervulvsi nastavljaju impresionirati u seriji prvog kola, ovog puta pobedivši Finiks Sanse rezultatom 126-109 u trećoj utakmici. Ovom pobedom Timbervulvsi su stekli udobnu prednost od 3-0 u seriji i primorali Sunse na ivicu eliminacije.

Entoni Edvards je bio ključni igrač za Minesotu, postigavši 36 poena, dok je Rudi Gobert dodao 19 poena i 14 skokova. Minesota je iskoristila vruću treću četvrtinu, u kojoj su pogodili 7 od 11 trojki, čime su stvorili udobnu prednost od 22 poena u četvrtoj četvrtini.

Iako su Bredli Bil (28 poena), Kevin Durent (25 poena) i Devin Buker (23 poena) dali svoj doprinos za Sunse, nisu uspeli da se izbore s nadmoćnim izdanjem Timbervulvsa.

Osim Edvardsa, šest igrača Minesote postiglo je dvocifreni broj poena, dok su Karlanthony Towns i Nikil Alexander-Walker imali zapažene učinke sa 18, odnosno 16 poena.

Timbervulvsi su takođe dominirali skokovima, završivši utakmicu sa impresivnom prednošću od 50-28 u skokovima.

Sanse su se suočile s teškoćama tokom cele utakmice, a nisu uspele da smanje zaostatak na jednocifreni broj poena u četvrtoj četvrtini. Dodatno, gubitak igrača Grejsona Alena zbog povrede predstavljao je dodatni izazov za Sunse.

Sada, Sanse stoje pred teškim izazovom kako bi se vratili u seriju i izbegli eliminaciju, dok Timbervulvsi traže završni udarac kako bi obezbedili prolazak u narednu rundu takmičenja. Naredna utakmica, četvrta u seriji, zakazana je za nedelju u Feniksu.