Đoković se nada da će moći da se takmiči na Otvorenom prvenstvu SAD

Đoković se nada da će moći da se takmiči na Otvorenom prvenstvu SAD

Novak Đoković rekao je da se priprema za US open kao da će mu biti dozvoljeno da se takmiči na tvrdoj podlozi, uprkos odbijanju da uzme vakcinu protiv COVID-19.

Đoković, koji ima tri titule na Otvorenom prvenstvu SAD, neće moći da učestvuje na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu SAD zbog važećih pravila prema kojima putnici koji žele da uđu u SAD moraju da budu potpuno vakcinisani i da prilože dokaz pre nego što se ukrcaju na let.

Ranije ovog meseca je bio uključen na listu za učešće na turniru od 29. avgusta do septembra. 11 grend slem turnira u Njujorku.

„Spremam se kao da će mi biti dozvoljeno da se takmičim, dok čekam da čujem da li ima mesta da otputujem u SAD“, rekao je Đoković u objavi na Instagramu uz video na kojem vežba.

„Držati palčeve!“

Više od 43.000 ljudi potpisalo je onlajn peticiju kojom se poziva Teniska asocijacija Sjedinjenih Američkih Država (USTA) da sarađuje sa vladom SAD kako bi se omogućilo 21-strukom velikom šampionu Đokoviću da se takmiči na Otvorenom prvenstvu SAD.

Đoković je prošle godine osvojio Otvoreno prvenstvo Australije, Otvoreno prvenstvo Francuske i Vimbldon, ali ove godine nije mogao da odbrani krunu u Melburn Parku nakon što je deportovan iz Australije zbog statusa vakcinacije u januaru.

Srbin je kasnije rekao da je spreman da propusti grend slem turnire radije nego da uzme vakcinu protiv COVID-19.