Đoković protiv 16 godina mlađeg Nardija u trećem kolu Indijan Velsa

Đoković protiv 16 godina mlađeg Nardija u trećem kolu Indijan Velsa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra u trećem kolu mastersa u Indijan Velsu protiv mladog Italijana Luke Nardija. Meč bi trebalo da počne u 2.00 sata nakon ponoći.

Novak Đoković se trijumfom nad Australijancem Aleksandrom Vukićem (6:2, 5:7, 6:3), svojim 400. na turnirima masters serije, vratio na teren u Indijan Velsu nakon pet godina, a naredna prepreka na putu ka šestom trofeju u kalifornijskoj pustinji biće mu mladi Italijan Luka Nardi.

Nardi (20) je kao „srećni gubitnik“ iz kvalifikacija preskočio prvo kolo, a u drugom je eliminisao kineskog tenisera Džidžen Džanga (6:3, 3:6, 6:3).Plasmanom u treće kolo mastersa talentovani italijanski teniser je već napravio najveći uspeh u karijeri, pošto nikada nije igrao u glavnom žrebu nekog grend slema, a drugo kolo u Monte Karlu prošle godine najdalje je što je dogurao na turnirima serije 1000.Biće ovo prvi duel Đokovića i 16 godina mlađeg Italijana koji je do sada odigrao samo 15 mečeva na ATP turu. Zabeležio je tri pobede i 12 poraza, trenutno je 123. na ATP listi, a najbolji plasman mu je 106. pozicija.Beton je omiljena Nardijeva podloga, a najbolje se služi forhendom. Kaže da mu je teniski uzor Rodžer Federer, voli da igra padel, a pasionirani je ljubitelj motociklizma i navijač Napolija.