Đoković bez izgubljenog seta izborio osminu finala Rolan Garosa

Đoković bez izgubljenog seta izborio osminu finala Rolan Garosa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Alehandra Davidoviča Fokinu 3:0 u trećem kolu Rolan Garosa čime je stigao do osmine finala bez izgubljenog seta.

Novak Đoković je nakon 3 sata i 30 minuta igre uspeo da savlada Alehandra Davidoviča Fokinu u trećem kolu Rolan Garosa sa 3:0, po setovima 7:6, 7:6, 6:2.

Najbolji srpski teniser je izborio plasman u osminu finala drugog grend slem turnira u sezoni bez ijednog izgubljenog seta, prethodno je savladao Kovačevića i Fučoviča, a sada je eliminisan i Davidovič Fokina.

Đoković nije ušao dobro u prvi set, prepustio je inicijativu raspoloženom Špancu, a on je iskoristio priliku i dodatno napadačnom igrom „mučio“ Novaka na terenu.

Od početka duela želja obojice tenisera je ukazivala na veliku borbu. U prvom setu viđena su četiri brejka, a meč je rešen nakon taj-brejka u kome Đoković bio koncentrisaniji i uspeo da odnose pobedu sa 7:5. 

U drugom setu, očekivalo se da će Fokina usporiti ritam, međutim Španac je odlično otvorio drugi deo igre, napravivši brejk na samom početku, ali nije uspeo da zadrži prednost do kraja. 

Đoković je promenio način igre prilikom čekanja protivničkog servisa, te je češće ulazio unutar terena kako bi Fokini pomrsio račune, jer je Španac bio lucidan, pokušavajući da umori Đokovića rastrčavanjem, ali i drop-šot urdarcima. 

Đoković je odoleo i drugom talasu Fokine, a drugi set je takođe, kao i prvi rešen nakon taj-brejka. 

Strpljenje jednog od najboljih tenisera sveta ikada je njegov najbolji saveznik, to je upravo Đoković i demostrirao u završnici drugog seta kada je od 4:5 stigao do 7:5 u taj-brejku čime je osvojio drugi set. 

Otpor Španca je potpuno uništen u trećem setu.

Đoković je zaigrao rasterećeno, a Fokina je potpuno pao kada je reč o ritmu igre. Sjajnim servisima, ali i odličnim pregledom igre s osnovne linije Novak je grabio ka pobedi koju je izvojevao bez izgubljenog seta, 7:6, 7:6, 6:2.

U osmini finala Rolan Garosa Đoković će igrati protiv pobednika duela Huan Pablo Variljas – Hubert Hurkač.