Di Lorenco postao prvi igrač Napolija koji je podigao trofej Serije A u 33 godine

Di Lorenco postao prvi igrač Napolija koji je podigao trofej Serije A u 33 godine

Pošto je Đovani Di Lorenco postao prvi igrač Napolija koji je podigao trofej Serije A ka nebu od Dijega Maradone, stadion nazvan po argentinskom velikanu eksplodirao je u more radosti, piše AP.

Napoli je osvojio svoju prvu titulu u Seriji A u 33 godine sa pet kola do kraja, ali je morao da sačeka poslednji dan sezone da bi dobio trofej, pred svojim navijačima na stadionu Dijego Armando Maradona.

Igrači su radosno plesali dok su svaki naizmenično podizali skudeto, dok je svirala pesma „We Are The Champions”.

Napoli je prekinuo zadivljujuću sezonu pobedom od 2-0 nad već ispalom Sampdorijom, u meču gde je akcija na terenu bila malo bitna.

U nedelju je održana još jedna runda svečanosti u Napulju, gradu koji nije prestao da slavi još pre nego što je Napoli osvojio titulu.

I, baš kao i većinu prošlog meseca, ulice su bile prepune radosnih navijača Napolija, koji su skandirali i mahali zastavama, a vazduh je bio obojen plavim – bojama tima – od baklji.

Na stadionu je vladala i neverovatna atmosfera, a navijači su neprestano pevali — uglavnom o tome da su šampioni Italije.

Lučanu Spaletiju, koji je početkom nedelje najavio da napušta tim, uručen je trofej trenera godine pre starta, dok je krilo Khviča Kvaratshelija dobio nagradu za igrača sezone.

Kim Min-jae i Viktor Osimhen takođe su dobili trofeje za najboljeg defanzivca i napadača.

Igrači su takođe izašli noseći svoju decu. Osimhenov sin je nosio manju kopiju maske za lice koju njegov otac nosi tokom utakmica.

Osimhen je penalom postavio Napoli na put do pobede protiv Sampdorije. Bio je to njegov 26. gol u ligi, a reprezentativac Nigerije je bio prvi afrički igrač koji je postao najbolji strelac Serije A.

Đovani Simeone je udvostručio vođstvo Napolija zadivljujućim udarcem i slavio podigavši majicu sa brojem 10 na kojoj je Maradona nosio na stvarnom meču.

Bio je to i emotivan meč za veterana Sampdorije, napadača Fabija Kvaljarele, koji je okončao svoju karijeru u Seriji A u svom rodnom klubu.

Kvaljarela je plakao tokom većeg dela zagrevanja, ali je uspeo da zadrži suze kada je kasno zamenjen ovacijama. Četrdesetogodišnji igrač grlio je sve na odlasku, uključujući i one na klupi iz oba tima.

U nedelju je ostalo još pet mečeva, a Helas Verona i Specija se bore da izbegnu ispadanje dok gostuju Milanu i Romi.

Milan će se oprostiti od veteranskog napadača Zlatana Ibrahimovića.