Cicipas pobedio Ofnera i plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske

Cicipas pobedio Ofnera i plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske

Stefanos Cicipas pojačao je svoju ponudu za neuhvatljivu prvu grend slem titulu pošto je peti nosilac Grk u nedelju razbio austrijskog kvalifikanta Sebastijana Ofnera sa 7-5 6-3 6-0 i rezervisao svoje mesto u četvrtfinalu na Otvorenom prvenstvu Francuske, prenosi Rojters.

Cicipas je ostao slomljenog srca nakon poraza u pet setova od Novaka Đokovića u finalu Rolan Garosa 2021. pre još jednog poraza od Srbina na Otvorenom prvenstvu Australije u januaru, ali je 24-godišnjak jedva pogrešio u Parizu ove godine.

Cicipas, koji je pao samo jedan set u svoja četiri meča, suočiće se sa najvećim testom kada se sastane sa prvim teniserom sveta Karlosom Alkarazom u poslednjih osam.

Peti nosilac Grk je nastavio svoj napad tako što se borio od ranog brejka da bi završio prvi set i probio se kroz sledeći, pošto su Ofnerove nade da će biti prvi kvalifikant koji će se plasirati u četvrtfinale turnira na šljaci od Marsela Filipinija 1999. izbledele. brzo.

Publika na terenu Suzanne Lenglen počela je meksički talas u trećem setu i Ofner se ubrzo našao u zaostatku sa 5-0 dok se 118. teniser sveta borio da se izbori sa Cicipasom.

Konačno ga je iz jada izvukao Grk koji je na servis zaključio pobedu.