Remi PSV-a i Borusije u osmini finala Lige šampiona: Malen i De Jong doneli izjednačenje 1-1

Remi PSV-a i Borusije u osmini finala Lige šampiona: Malen i De Jong doneli izjednačenje 1-1

U prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, PSV Ajndhoven i Borusija Dortmund su odigrali nerešeno 1-1, u veoma uzbudljivoj i dinamičnoj utakmici na stadionu PSV-a.

Borusija Dortmund je povela u 24. minutu golom Donijela Malena, koji je svojim preciznim udarcem savladao golmana PSV-a. Malen, nekadašnji igrač PSV-a, proslavio je gol uzdržano, gotovo u znak izvinjenja, dok su navijači PSV-a ovacijama pozdravili njegov nastup. Malen je tokom svoje karijere u PSV-u ostavio neizbrisiv trag, postigavši 50 golova u 81 utakmici za klub. Njegov povratak na teren svog bivšeg kluba bio je emotivan trenutak za obe strane.

Međutim, PSV nije dozvolio Borusiji da se predugo raduje. U 56. minutu, Luuk de Jong je sigurno realizovao jedanaesterac nakon prekršaja nad Malikom Tilmanom. De Jongov gol, koji je postao deveti u Ligi šampiona za PSV, doneo je izjednačenje i veliko olakšanje domaćim navijačima.

Utakmica je bila puna uzbuđenja i prilika za oba tima. Serhino Dest je bio blizu postizanja gola za Dortmund, ali je golman PSV-a, Aleksandar Mejer, sjajno intervenisao. Međutim, nijedan tim nije uspeo da pronađe put ka pobedi do kraja meča.

Revanš utakmica između ova dva tima zakazana je za 13. mart u Dortmundu, gde će oba kluba pokušati da ostvare pobedu i plasiraju se u četvrtfinale Lige šampiona.