Danilovićeva nadigrala Paolini za treće kolo u Parizu

Danilovićeva nadigrala Paolini za treće kolo u Parizu

Trenutno najbolja teniserka Srbije Olga Danilović ubedljivo u dva seta (6:2, 7:5) nadigrala Italijanku Jasmin Paolini u meču drugog kola na Rolan Garosu. Do plasmana u treće kolo, što je njen najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri, naša teniserka je došla posle velikog rezultatskog preokreta u drugom setu, koji je počela sa čak dva brejka zaostatka.

Olga Danilović se do sada u karijeri četiri puta kvalifikovala za glavni žreb grend slem turnira i svaki put je pobedila još jedan meč, ali nikada nije išla dalje od druge runde, a ovo je prvi put da je izborila plasman u treće kolo.

Olga Danilović je odlično počela meč i u vrlo ravnopravnoj igri uspela da na samom startu, na drugom servis gemu suparnice, osvoji brejk i dođe do vođstva od 3:1. Potom je uspešno održavala prednost da bu u finišu seta načinila jio jedan brejk za ubedljivo osvajanje pevog seta.

U drugu set Olga Danilović nije ušla na najbolji način pa je Italijanka odmah osvojila čak dva brejka za ubedljivu prednost. Potom je usledila razmena brejkova na obe strane. Prvo je Danilovićeva uspela da načini brejk, ali je Paolini zuvratila, da bi potom Danilovićeva sa dva brejka izjednačila na 5:5 i uvela set u neizvesnu završnicu.

Olga potom uspeva da sačuva svoj servis gem za 6:5 iako je Paolini uspela da izbori čak četiri brejk šanse ali je srpska teniserka uspela uspešno da ih otkloni, a onda da na servis protivnice izbori još jedan brejk za konačnu pobedu posle sat i 36 minuta igre.

Olgu u trećem kolu očekuje duel sa teniserkom Tunisa Ons Žaber, sedmom igračicom sveta, koja je u dva seta eliminisala domaću predstavnicu Osean Doden sa 6:2, 6:3.