Dačić uručio diplomatske pasoše srebrnim košarkašima iz Manile

Dačić uručio diplomatske pasoše srebrnim košarkašima iz Manile

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je diplomatske pasoše srpskim košarkašima koji su na Svetskom prvenstvu u Manili osvojili srebro.

Dan posle pobede nad Finskom, reprezentativci Srbije koji su bili deo tima na prošlogodišnjem prvenstvu sveta u Manili, dobili su diplomatske pasoše Republike Srbije.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ugostio je delegaciju Košarkaškog saveza Srbije (KSS) na čelu sa predsednikom Predragom Danilovićem.

Tom prilikom, ministar Dačić je još jednom čestitao svima na ostvarenom uspehu i zahvalio na tome što košarkaška reprezentacija na najbolji mogući način predstavlja Srbiju širom sveta.

Predsednik KSS Predrag Danilović je u ime organizacije i reprezentativaca zahvalio Dačiću na ukazanoj časti i dodeljenim diolomatskim pasošima. 

Državni tim Srbije su u Ministarstvu spoljnih poslova predstavljali predsednik KSS Predrag Danilović, selektor Svetislav Pešić, direktor reprezentacije Dragan Tarlać, tim menadžer Nebojša Ilić, kao i reprezentativci Marko Gudurić, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Vanja Marinković, Filip Petrušev i Aleksa Avramović.

Iz opravdanih razloga, događaju nisu prisustvovali osvajači srebrne medalje Bogdan Bogdanović, Nikola Milutinov, Nikola Jović i Stefan Jović.