Česi su savladali Poljsku sa 3-1 u kvalifikacijama za EP

Česi su savladali Poljsku sa 3-1 u kvalifikacijama za EP

Dva gola u prva tri minuta i udarac Jana Kuhte u drugom poluvremenu pomogli su Češkoj da pobedi Poljsku sa 3:1 u prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. u petak, piše Rojters.

Česi su upropastili debi poljskog menadžera Fernanda Santosa postigavši svoj prvi gol samo 27 sekundi nakon uvodnog udarca u susretu Grupe E, pri čemu je Ladislav Krejci nadmašio poljskog defanzivca i postigao gol iz daljine Vladimira Kufala.

Dvojica igrača koji su debitovali u seniorskom timu u kombinaciji su udvostručili vođstvo, a Tomaš Cvancara je pogodio centaršut Davida Juraseka sa levog boka pored poljskog golmana Vojčeha Ščesnog.

Gosti su kontrolisali posed tokom velikih čarolija nakon njihovog burnog starta, ali su Česi efikasno zaključili pobedu u 64. minutu kada je Jan Kuhta pogodio niski centaršut Aleksa Krala. Damjan Šimanski je vratio gol za Poljsku u 87. minutu.

„Počeli smo odlično i mislili smo da moramo tako da nastavimo i da ne usporavamo jer Poljska ima veliki kvalitet“, rekao je Cvančara za Češku televiziju.

„Večeras smo odigrali veoma dobru utakmicu.“

Česi, koji su došli do gola bez povređenog napadača Bajera iz Leverkuzena Patrika Šika, putuju u ponedeljak u Moldaviju, dok Poljaci gostuju Albaniji u Grupi E.