Čelsi je potpisao ugovor o pozajmici napadača Žoaa Feliksa iz Atletika

Čelsi je potpisao ugovor o pozajmici napadača Žoaa Feliksa iz Atletika

Čelsi je potpisao ugovor o pozajmici portugalskog napadača Žoaa Feliksa iz Atletiko Madrida do kraja sezone, saopštila su u sredu oba kluba.

Britanski mediji navode da će Čelsi platiti oko 10 miliona evra (10,75 miliona dolara) za Feliksa.

Ovaj 23-godišnjak se borio za konzistentnost ove sezone i započeo je sedam od 16 Atletikovih ligaških utakmica. Ima pet golova i tri asistencije na 20 utakmica u svim takmičenjima.

Feliks je postigao jedan gol u pet nastupa na Svetskom prvenstvu pošto je Portugal izašao u fazi četvrtfinala. Počeo je u porazu Atletika sa 1-0 kod kuće od lidera La Lige Barselone u nedelju i zamenjen je posle 73 minuta.

„Čelsi je jedan od velikih timova na svetu i nadam se da ću pomoći timu da postigne svoje ciljeve, tako da sam veoma, veoma srećan što sam ovde i veoma sam uzbuđen što ću igrati na Stamford Bridžu“, rekao je Feliks u klupskom saopštenju.

Feliks je postao četvrti najskuplji igrač svih vremena kada je prešao u Atletiko za 126 miliona evra iz Benfike 2019. godine kao tinejdžer.

Svestrani napadač, Feliks može da igra kao napadač, napadački vezni ili na bokovima, ali se mučio da ispuni svoju cenu od prelaska u Španiju. Za Atletiko je postigao 34 gola u 131 utakmici i osvojio titulu prvaka 2020-21.

Čelsi je već bio aktivan u januarskom prelaznom roku, dovodeći Benoa Badijašilea, Davida Datra Fofanu i Andreja Santosa.

Feliks će dodatno ojačati svoj tim za povređene, kao i ojačati svoje mogućnosti u napadu, a Raheem Sterling, Christian Pulisic i Pierre-Emerick Aubameiang su svi van terena.

Tim Grejema Potera je postigao samo 20 golova u 17 utakmica Premijer lige do sada i nalazi se na 10. mestu, 10 bodova manje od prva četiri.

Čelsi je izgubio pet od poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima i ispao iz FA kupa i Liga kupa. U četvrtak se vraćaju na akciju u Fulamu u ligi.