Čelnici FSS-a pružili podršku selektoru, stučnom štabu i igračima uoči Evropskog prvenstva

Čelnici FSS-a pružili podršku selektoru, stučnom štabu i igračima uoči Evropskog prvenstva

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije su na sednici Izvršnog odbora pružili podršku selektoru Draganu Stojkoviću, stručnom štabu i igračima uoči predstojećeg šampionata Evrope u Nemačkoj.

Fudbalski savez Srbije je u saopštenju naveo da je učinio sve da nacionalni tim u dobrom raspoloženju dočeka i počne pripreme za Evropsko prvenstvo i izrazio nadu da će fudbaleri obradovati naciju na takmičenju u Nemačkoj.

„Zajedno za Srbiju, zajedno za uspeh! Čelni ljudi Fudbalskog saveza Srbije, na održanoj sednici Izvršnog odbora, a na predlog Branislava Nedimovića, potpredsednika FSS, pružili su punu podršku selektoru
Draganu Stojkoviću i njegovom stručnom štabu, igračima na čelu sa kapitenom Dušanom Tadićem, za dobar nastup na predstojećem prvenstvu Evrope u Nemačkoj“, navodi se u FSS-ovom saopštenju.

Evropsko prvenstvo počinje 14. juna i trajaće do 14. jula. Srbija će prvi put pod ovim imenom igrati na kontinentalnom turniru. Poslednji nastup nacionalnog tima bio je 2000. godine.

„Fudbalska Vlada učinila je sve da najbolji nacionalni tim u dobrom raspoloženju dočeka i počne pripreme zakazane za 1. jun, a zatim, nadamo se svi, obraduje naciju na najvažnijem reprezentativnom takmičenju u Evropi. Srbija će prvi put od osamostaljenja biti učesnik samita najboljih evropskih selekcija, motiv više da ‘orlovi’ polete i naciju učine oponosnom. Jedan tim, srcem svim“, naglašava se u pismu javnosti.

Srbija će igrati u grupi C protiv Engleske, Danske i Slovenije. Prvi meč će igrati protiv Engleza 16. juna u Gelzenkirhenu.