Endi Marej ne očekuje da igra na Dejvis kupu

Endi Marej ne očekuje da igra na Dejvis kupu

Endi Marej rekao je da se fizički oseća veoma dobro, ali da ne očekuje da će igrati u finalnoj kampanji britanskog Dejvis kupa usred žestoke konkurencije u timu.

Britanski tim čine Kameron Nori i Den Evans, obojica među 25 najboljih, kao i prvoplasirani i trećeplasirani muški dubl Džo Solsberi i Nil Skupski.

Marej, koji je 2015. vodio Britaniju do prve titule u Dejvis kupu u poslednjih 79 godina, a poslednji put je igrao na takmičenju 2019. godine, mučio se da povrati vrhunsku formu otkako je prošao dve operacije kuka i trenutno je 43. na svetu.

„Ne očekujem da ću igrati“, rekao je 35-godišnjak novinarima u utorak. „Svako od nas koji sedi ovde zaslužuje priliku da se takmiči.

„Ako uopšte ne budem igrao, verujem da će igrači koji izađu tamo uraditi odličan posao i pobeđivati za nas. Samo se trudite da budete najbolji saigrač koji možete.“

Marej je dodao da žali zbog odluke da preskoči turnir 2021.

„Bio sam umoran i nisam bio siguran da li je to nešto u čemu sam i dalje želeo da se bavim“, rekao je Marej, koji je ovog meseca izgubio u trećem kolu Ju-Es opena.

„Ali, čim sam uključio šibice i počeo da gledam, pomislio sam: ‘Šta radim? Ovo je bila greška.’

„Fizički se sada osećam stvarno dobro. Ovo je najbolje što sam se osećao u dugo vremena.“

Britanija počinje svoju kampanju protiv Sjedinjenih Država kasnije u sredu. Osam najboljih timova iz grupne faze plasiraće se u nokaut rundu, koja se igra u Malagi u novembru.