Brazil je zamenio povređenog Rafinju Davidom Neresom za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

Brazil je zamenio povređenog Rafinju Davidom Neresom za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

Brazilsko krilo Rafinja neće igrati u naredna dva kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Južnoj Americi zbog povrede, piše AP.

Brazilska fudbalska konfederacija saopštila je u ponedeljak da će David Neres zameniti zvezdu Barselone u reprezentaciji za utakmice protiv Venecuele 12. oktobra i pet dana kasnije u Urugvaju.

Rafinja je povredio desnu butinu u pobedi Barselone od 1:0 nad Seviljom u španskoj ligi u petak. Lokalni mediji navode da se očekuje da će se igrač oporaviti u roku od tri nedelje.

Napadač Benfike Neres će se pridružiti Brazilu prvi put od septembra 2019. Nekoliko meseci ranije, bio je jedan od glavnih igrača tima u kampanji za osvajanje titule Kopa Amerike, ali se od tada nije vratio.

Brazil i Argentina zajedno vode kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Južnoj Americi sa dve pobede u dva meča u krugu takmičenja.

Svetsko prvenstvo 2026. biće prvo sa formatom od 48 ekipa. Direktna mesta u Južnoj Americi porasla su sa četiri na šest, a sedmo mesto će otići u interkontinentalni plej-of za još jedan plasman na turniru u Sjedinjenim Državama, Meksiku i Kanadi.