Medvedev pobedio u 350. meču u karijeri za plasman u četvrtfinale Majami opena

Medvedev pobedio u 350. meču u karijeri za plasman u četvrtfinale Majami opena

Branilac šampionata Majami Opena, Danil Medvedev, ostvario je svoju 350. pobedu u karijeri i plasirao se u četvrtfinale četvrtu godinu zaredom, pobeđujući Dominika Kefera sa 7-6 (5), 6-0 u utorak.

Nakon tesnog prvog seta, 3. nosilac Medvedev preuzeo je kontrolu i osvojio deveti uzastopni meč na južnoj Floridi, nastavljajući svoj niz uspeha. Uoči svog 351. meča u sredu protiv Nikolasa Žarija, Medvedev je izrazio odlučnost i istakao važnost želje za pobedom.

U međuvremenu, Viktorija Azarenka, dvostruka šampionka grend slemova, plasirala se u polufinale nakon pobede nad Julijom Putincevom sa 7-6 (4), 1-6, 6-3. Azarenka, koja je tri puta osvajala Majami Open, sada je drugi put ove sezone stigla do polufinala.

U muškoj konkurenciji, Janik Siner, drugi nosilac, poboljšao je svoj skor na 19-1 u ovoj godini pobedom nad Kristoferom O’Konelom sa 6-4, 6-3 i plasirao se u četvrtfinale. Tomaš Mačak takođe je napredovao, ostvarivši pobedu nad Mateom Arnaldijem rezultatom 6-3, 6-3.

Napetost se nastavlja u utorak uveče, kada će najbolji nosilac, Karlos Alkaraz, igrati svoj meč četvrtfinala.

U meču ženske konkurencije, Elena Ribakina, četvrti nosilac, suočiće se sa Marijom Sakkari, osmim nosiocem, u utorak uveče.