Braća Vilijams predvode Atletik Bilbao do pobede od 2:0 nad Hetafeom

Braća Vilijams predvode Atletik Bilbao do pobede od 2:0 nad Hetafeom

Braća Injaki i Niko Vilijams odigrala su ključnu ulogu u pobedi Atletik Bilbao nad Hetafeom rezultatom 2:0 u španskoj ligi u petak.

Niko je bio asistent za oba gola, jedan u svakom poluvremenu, dok je Injaki bio strelac oba gola pre nego što je Atletik smanjen na devet igrača, a trener Ernesto Valverde je dobio crveni karton.

Pobeda je značila da je Atletik smanjio zaostatak na samo tri boda iza četvrtoplasiranog Atletiko Madrida. Prva četiri tima u La Ligi obezbeđuju mesto u Ligi šampiona. Atletiku je ostalo još četiri utakmice u sezoni, dok Atletiko ima pet, uključujući i utakmicu protiv Majorke u subotu.

Braća Vilijams su bila ključni faktor za Atletik tokom cele sezone, a to se pokazalo i u ovom meču.

U 26. minutu, Niko je odigrao kratku asistenciju do Injakija, koji je sa 20 metara preciznim udarcem zatresao mrežu.

Šest minuta u drugom poluvremenu, Niko je pronašao svojeg brata Injakija pasom kroz odbranu, a Injaki je rutinski završio akciju.

Nakon toga, Atletik je kažnjen zbog nediscipline, jer je Ierai Alvarez isključen zbog prekršaja nakon 58 minuta, dok se Aitor Paredes pridružio kolegi u igračkom isključenju 11 minuta kasnije.

Hetafe je imao priliku da smanji zaostatak sa jedanaest metara dva minuta pre kraja, ali je Mejson Grinvud, jedan od ključnih igrača domaćih, video svoj udarac sa penala kako sjajno brani golman Unai Simon.

Trener Atletika, Valverde, dobio je crveni karton zbog protesta protiv odluke o penalu.

Pre ovog meča, Hetafe se nalazio na 10. poziciji u tabeli La Lige.