Atletik Bilbao i Granada delili bodove u neizvesnoj utakmici španske lige

Atletik Bilbao i Granada delili bodove u neizvesnoj utakmici španske lige

Atletik Bilbao je remizirao sa Granadom 1-1 u meču španske La Lige odigranom u petak, stvarajući nezadovoljstvo kod oba kluba iz različitih razloga.

Bilbao se suočavao sa velikim pritiskom da osvoji tri boda kako bi se približio plasmanu u Ligu šampiona, ali je ovaj remi ostavio tim tri boda iza četvrtoplasiranog Atletiko Madrida, koji ima utakmicu manje. Za Bilbao, mesto u Ligi šampiona je san koji su želeli ostvariti, ali su sada svesni da im predstoji još mnogo posla kako bi ga ostvarili.

„Mesto u Ligi šampiona je san“, izjavio je Niko Vilijams iz Bilbaa nakon utakmice. „Frustrirajuće je kada lopta ne uđe, ali moramo da nastavimo da se borimo i da se isključimo od ovog rezultata.“

S druge strane, Granada se suočava sa ozbiljnom opasnošću od ispadanja iz lige. Sa šest preostalih mečeva u sezoni, tim zaostaje sedam bodova za pretposlednjim Kadizom. Almerija je na poslednjem mestu, što znači da Granada ima veoma malo prostora za greške u svojim preostalim utakmicama.

Nade Granade za četvrtu pobedu u sezoni porasle su početkom prvog poluvremena kada je Džerard Gumbau uspešno realizovao udarac iz kornera, iskoristivši najmanji dodir Injakija Vilijamsa iz Bilbaa i postigao gol.

Međutim, Bilbao nije dozvolio da zaostaje dugo, izjednačivši rezultat nakon 23 minuta igre. Gorka Guružeta je pokazao svoj instinkt za golom, iskoristivši izgubljenu loptu i postigavši svoj 13. prvenstveni gol sezone.

Ignasi Mikuel je bio blizu postizanja gola samo nekoliko minuta kasnije, ali je njegov udarac završio tik pored gola. Injaki Vilijams je takođe imao priliku za pogodak, ali je njegov volej završio na stativi.