Bi-Bi-Si: Logika kaže da Engleska može do titule prvaka Evrope

Bi-Bi-Si: Logika kaže da Engleska može do titule prvaka Evrope

Novinar britanskog „Bi-Bi-Si-ja“ Fil MekNulti istakao je u analizi igre fudbalera Engleske da logika ukazuje na to da „Gordi Albion“ može do titule prvaka Evrope.

Engleska Gareta Sautgejta postala je vladar propuštenih prilika i odlazi na Evropsko prvenstvo 2024. znajući da im istorija neće biti naklonjena, ako ih zadesi ista sudbina u Nemačkoj kao na prethodnim turnirima.

Na poslednja četiri velika takmičenja, Engleska je igrala u završnicama, ali je nedostajao pobednički, šampionski karakter, koji nesumnjivo ponajviše dolazi od selektora i stručnog štaba.

MekNulti je analizirao igru Engleske nakon martovskog reprezentativnog prozora konstatujući da je Engleska izgubila od Brazila i remizirala sa Belgijom na Vembliju. Novinar Bi-Bi-Si-ja navodi da je to suštinski služilo u svrhu utvrđivanja činjenica s ciljem da se kristališe Sautgejtova zamisao u vezi sa konačnim spiskom igrača za Evro 2024.

„Dani poniženja pod Rojem Hodžsonom, kada Engleska nije mogla da prođe grupnu fazu na Svetskom prvenstvu 2014. u Brazilu, i zatim sramoćenje od Islanda na Evru dve godine kasnije, zamenjeni su redovnim nastupima u završnicama velikih turnira“, ističe MekNulti.