Barselona osvojila špansku ligu prvi put od 2019. godine

Barselona osvojila špansku ligu prvi put od 2019. godine

Barselona je osvojila svoju prvu titulu prvaka Španije posle odlaska Lionela Mesija pobedom od 4-2 protiv Espanjola u nedelju, preneo je AP.

Robert Levandovski postigao je dva gola i odveo katalonski klub do prve titule prvaka od 2019.

Titula je obezbeđena sa četiri preostala kola i dve godine nakon što je Mesi otišao usred finansijskih borbi kluba.

Proslava titule je, međutim, bila kratkog daha, pošto su igrači morali da jure u svlačionice nakon što je velika grupa navijača Espanjola upala na teren iza jednog od golova i počela da trči ka igračima Barselone koji su pevali i slavili na centru. . Čuvari su brzo intervenisali, ali je policija morala da stane ispred ulaza u tunel kako bi sprečila navijače da uđu.

Alehandro Balde i Žil Kounde su takođe postigli golove za Barselonu, koja sada ima 27 titula prvaka, osam manje od Real Madrida.

Pobeda nad gradskim rivalom Espanjolom donela je Barseloni nepremostivih 85 bodova iz 34 meča, 14 bodova više od Madrida, koji je u subotu pobedio Hetafe sa 1:0.

Barselona vodi od 13. kola i drži najbolju odbranu lige sa 13 primljenih golova – 15 bolje od bilo kog drugog kluba. Takođe ima 25 čistih listova.

Barselona je osvojila osam ligaških titula u 11 sezona do 2019. Završila je druga posle Madrida 2020, a zatim treća — iza Madrida i šampiona Atletika — 2021. Bila je druga posle Madrida prošle sezone.

Barselonina prva titula bez Mesija stigla je u Superkupu Španije u januaru.