Bajern Minhen remizirao protiv Lajpciga sa 2-2 u Bundesligi

Bajern Minhen remizirao protiv Lajpciga sa 2-2 u Bundesligi

Hari Kejn i Leroj Sane dali su golove za Bajern iz Minhena da uzvrate i remizira protiv Lajpciga 2-2 u Bundesligi u subotu, sačuvavši neporažen start 11-strukog branioca titule.

Ali Bajernu je bio potreban golman Sven Ulrajh da odbije Benjamina Šeška ono što je izgledalo kao da će kasno pobediti Lajpcig u nadoknadi vremena.

Ulrajh je bio centralna figura dok je Bajern ponekad imao sreću.

„Ulle je dobro prošao. Svaki golman pogreši“, rekao je trener Bajerna Tomas Tuhel.

Ulrajh je zamalo dao Lajpcigu da otvori loptu kada je izašao iz gola i zaustavio Ćavija Simonsa, a zatim dodao loptu pravo do Emila Forsberga. Udarac veziste Lajpciga je odleteo udesno i pored gola.

Lois Openda je postigao sledeću pravu priliku za Lajpcig u 20., a Kastelo Lukeba je postigao 2-0 šest minuta kasnije nakon što Ulrajh nije uspeo da izvede korner koji je Openda vratio svom saigraču.

Ulrajh je imao puštanje pre odmora nakon što je oborio Openda koji je bio u golu u kaznenom prostoru – napadač Lajpciga je bio u ofsajdu i VAR je potvrdio poziv. Golman Bajerna bi inače možda dobio crveni karton.

Tuhel je poslao Matisa Tela i Rafaela Gereira u drugo poluvreme, a njegov tim je dobio put nazad kada je Benjamin Henrichs kažnjen za igranje rukom preko VAR-a nakon što mu je slobodan udarac pogodio zadnji deo ruke.

Kejn je u 57. pogodio sa bele tačke. Džamal ​​Musijala je namestio Leroja Sanea za izjednačenje u kontranapadu u 70.

Bajern je ponovo imao sreće kada defanzivac Dajot Upamekano nije video drugi žuti karton zbog faula nad Ćavijem u 73.

To je bila prva utakmica Lajpciga otkako je u petak otpustio sportskog direktora Maksa Eberla zbog „nepolaganja obaveza“ klubu. Eberl živi u Minhenu i navodno je bio zainteresovan za Bajern.

Bajer iz Leverkuzena je održao lekciju o efikasnosti iskoristivši na najbolji način svoje šanse u pobedi u Majncu od 3-0 koja je podigla tim Ćabija Alonsa na vrh ranije u subotu.

Ovakva pobeda je veoma važna za nas“, rekao je Alonso. „Nastavićemo dalje.”

Autogolom Sepa van den Berga Leverkuzen je poveo u 18. minutu. Defanzivac Majnca je pokušavao da preseče centaršut Džeremija Frimponga, ali je samo skrenuo loptu pored svog golmana.

Alehandro Grimaldo je povisio rezultat od 2-0 iz slobodnog udarca u 59., šest minuta pre nego što je Jonas Hofman zapečatio pobedu sa tek drugim golom gostiju.

Leverkuzen je jedan od tri preostala neporažena tima zajedno sa Bajernom i Borusijom iz Dortmunda.

Jan-Niklas Beste je postigao sjajan pogodak iz slobodnog udarca neposredno pre isteka sata za promovisani Hajdenhajm koji je pobedio Union Berlin sa 1-0 za svoju drugu pobedu u Bundesligi.

To je produžilo niz poraza gostiju na pet utakmica u svim takmičenjima.

„Sada imamo dva dana da se pripremimo za sledeći zadatak“, rekao je trener Uniona Urs Fišer, čiji tim u utorak dočekuje Bragu u Ligi šampiona.

Deniz Undav je dva puta postigao gol za Štutgart za pobedu u Kelnu 2-0, a Jonas Vind je isto učinio za Volfsburg da je kod kuće pobedio Ajntraht iz Frankfurta sa 2-0. Mario Getze iz Frankfurta isključen je žutim kartonima sa obe strane pauze.

Borusija Menhengladbah je u gostima savladala Bohum sa 3-1. Utakmica je počela kasno jer su izlazi u slučaju nužde na strani gostiju bili prekriveni transparentima i zastavama pre početka utakmice.