Atletiko Madrid se vraća na pobednički kolosek pobedom nad Real Betisom, dok Đirona kaska

Atletiko Madrid se vraća na pobednički kolosek pobedom nad Real Betisom, dok Đirona kaska

Atletiko Madrid je uspeo da se oporavi od nedavnih neuspeha pobedom od 2:1 nad Real Betisom, ojačavajući svoju poziciju na četvrtom mestu u španskoj ligi, dok je Đirona propustila priliku da se približi lideru Real Madridu nakon poraza od 1-0 na gostovanju Majorki.

Tim Dijega Simeonea je nakon serije izazova uspeo da pronađe put do tri boda, dok je Đirona doživela treći poraz u poslednja četiri meča, ostavljajući veliki zaostatak za vodećim timovima.

Atletiko Madrid je pobedio drugi put u osam utakmica u svim takmičenjima, dok je Đirona, i pored nedavnih uspeha, propustila priliku da se približi vodećim ekipama.

U utakmici na stadionu Metropolitano, Atletiko je stekao šest bodova prednosti ispred petoplasiranog Atletika, dok je Đirona ostala u borbi za vrh tabele, ali je izgubila korak za vodećim ekipama.

Atletiko je postigao golove preko autogola golmana Betisa Ruija Silve i Alvara Morate, dok je Betis uspeo da smanji rezultat golom Vilijama Karvalja.

I dok Atletiko slavi pobedu, Granada je doživela poraz od Viljareala od 5-1, dok je Aleksander Sorlot postigao het-trik za Viljareal.

Iako su rezultati doneli radost Atletiko Madridu i Viljarealu, Đirona se suočava sa izazovima u nastavku sezone, dok se trka za vrhom tabele španske lige nastavlja.