Aston Vila pobedila Fulam i vratila se na četvrto mesto u engleskoj Premijer ligi

Aston Vila pobedila Fulam i vratila se na četvrto mesto u engleskoj Premijer ligi

Aston Vila se vratila na četvrto mesto u engleskoj Premijer ligi nakon pobede nad Fulamom rezultatom 2-1 u subotu, a heroj ovog meča bio je Oli Votkins koji je postigao oba gola za Vilu.

Vila se pomerila za dva boda iznad Totenhema, plasiravši se na poziciju koja ih vodi direktno u kvalifikacije za Ligu šampiona. Ovaj uspeh došao je nakon prošlonedeljnog poraza od Mančester junajteda, koji je doveo u pitanje njihovu borbu za vrh tabele.

Nakon iznenađujućeg poraza Totenhema od Vulvsa, Vila i Totenhem ponovo su zamenili pozicije na tabeli.

Votkins je bio ključni igrač ovog susreta, postigavši golove u 23. i 56. minutu na stadionu Krejven Kotidž. Prvo je preuzeo loptu od krilnog igrača Fulama Vilijana, prodro u kazneni prostor i preciznim udarcem savladao golmana Bernda Lena.

Leon Bejli je imao priliku da udvostruči vođstvo Ville, ali je njegov udarac pogodio prečku. Ipak, Votkins je bio taj koji je udvostručio prednost Vilovima, ovoga puta nakon asistencije Jurija Tilemansa.

Fulam je uspeo da smanji prednost Vile kada je Rodrigo Muniz postigao gol u 63. minutu, probijajući loptu pored Emilijana Martineza na asistenciju Antonija Robinsona, ali to nije bilo dovoljno za potpuni povratak.

Zahvaljujući ovom trijumfu, Aston Vila je ponovo stekla dragocenih tri boda i postavila sebi čvrst temelj u borbi za evropska takmičenja, dok je Oli Votkins još jednom pokazao svoju ključnu ulogu u timu.