FIFA obećava besplatne koncerte za navijače na Svetskom prvenstvu u Kataru

FIFA obećava besplatne koncerte za navijače na Svetskom prvenstvu u Kataru

FIFA je obećala da će održati besplatne koncerte sa međunarodnim zvezdama za posetioce zvaničnog Festivala navijača u Kataru tokom Svetskog prvenstva.

FIFA je saopštila da će park Al Bida u centru Dohe biti domaćin „koncerta sa vrhunskim globalnim i lokalnim muzičkim izvođačima i živim delima međunarodno priznatih izvođača“ tokom 29 dana igara Svetskog prvenstva. Turnir počinje 20. novembra.

Mesto festivala pored obale Korniš i u blizini kvarta Vest Bej biće zvanično gledalište za fanove koji će gledati 64 utakmice na ogromnim ekranima. U subotu je potvrđena politika o konzumiranju alkohola koja će omogućiti sponzoru Budvajzeru da služi pivo posle 18:30.

FIFA je saopštila da takođe planira da održi fudbalske utakmice na tom mestu sa bivšim zvezdama Svetskog prvenstva koje su deo njenog programa Legende.

Na prvom Svetskom prvenstvu na Bliskom istoku očekuje se više od milion posetilaca.

FIFA je saopštila da su zvanični festivali navijača takođe planirani u drugim gradovima širom sveta tokom turnira.

Još uvek nije potvrđen nijedan muzički izvođač za mesto događaja u Dohi.

Od Svetskog prvenstva 2006. u Nemačkoj, FIFA je vodila prostore za gledanje fan zona sa lokalnim organizatorima u zemljama domaćinima. Prvo izdanje uključivalo je šou pre turnira u Berlinu sa Nelli Furtado i Simple Minds.

Na Evropskom prvenstvu 2012. koje su zajedno organizovale Poljska i Ukrajina, Elton Džon je dan pre finala održao besplatan koncert u zvaničnoj zoni navijača u Kijevu. Koncert je takođe bio dobrotvorna akcija protiv side.