Anja Crevar u finalu trke na 400 mešovito na Svetskom prvenstvu u Dohi

Anja Crevar u finalu trke na 400 mešovito na Svetskom prvenstvu u Dohi

Nakon osvajanja drugog mesta u drugoj kvalifikacionoj grupi sa vremenom 4:41,11, Anja se plasirala u večerašnje finale, zauzevši drugo mesto ukupno. Jedina koja je bila brža od nje bila je Kanađanka Tesa Sjepluha sa vremenom 4:40,80.

„U finalu je sve moguće. To je borba za plasman“, kratko je rekla Anja Crevar nakon kvalifikacija.

Finale je zakazano za oko 18 časova. Ovo nije jedini uspeh za Anju Crevar na Svetskom prvenstvu, jer je već osvojila deveto mesto na 200 metara delfin.

Muška štafeta Srbije 4 x 100 mešovito, koja se okupila posle dužeg vremena, zauzela je 18. mesto. Članovi štafete Velimir Stjepanović, Uroš Živanović, Đurđe Matić i Andrej Barna stigli su do cilja za 3:37,98. Iako su ulazak u finale izborili plasmanom od 3:34,97, što je osmo mesto zauzela Irska, članovi srpske ekipe su istakli da je ovo bilo korisno iskustvo za budućnost.

„Lepo iskustvo. Ja sam plivao leđa što nije moja disciplina, ali je uvek zadovoljstvo kada se takmičite u štafeti. Možda je vreme moglo da bude malo bolje, međutim ako se bude radilo na ovoj štafeti, imaće perspektivu“, rekao je Velimir Stjepanović.