Ančeloti: Imamo veliku bodovnu prednost, ne smemo da se opustimo

Ančeloti: Imamo veliku bodovnu prednost, ne smemo da se opustimo

Trener fudbalera Reala Karlo Ančeloti izjavio je da madridski klub ima velike šanse da osvoji titulu u španskom prvenstvu i dodao da njegov tim ne sme da se opusti posle pobede nad Barselonom.

Fudbaleri Reala pobedili su na svom terenu Barselonu rezultatom 3:2 u derbi meču 32. kola španske La Lige. Real je do pobede stigao golom Džuda Belingema u 91. minutu.

„Imamo veliku bodovnu prednost, ali ne smemo da se opustimo. Moramo da osvojimo još bodova. Dobro smo se nosili sa teškim situacijama. Dva puta smo morali da okrenemo utakmicu, poslednjim atomima snage smo režirali nezaboravnu nedelju. Moramo i da se pripremimo za polufinale Lige šampiona sa Bajernom“, rekao je Ančeloti.

Real je prošle nedelje u četvrtfinalu Lige šampiona eliminisao Mančester siti posle boljeg izvođenja penala.

„Dve zahtevne utakmice, sada smo dobro pozicionirani za finiš sezone. Mislim da svi zajedno možemo da uradimo nešto pozitivno. Titula je bliže posle pobede protiv Barselone“, dodao je trener Reala.

Strateg Barselone Ćavi Ernandes bio je nezadovoljan suđenjem na jučerašnjem meču.

„Svako ima pravo na svoje mišljenje. Bila je to na visokom nivou komplikovana utakmica. Smatram da Lamine Jamal nije postigao gol. Nema čiste slike i dokaza da je lopta prešla gol-liniju. Penal? Smatram da je tu sve bilo čisto“, naveo je Ančeloti.

Real Madrid će u narednom kolu La Lige gostovati kod Real Sosijedada.

Real je trenutno prvi na tabeli španskog prvenstva sa 81 bodom, dok je Barselona druga sa 70.