Alkaraz ulazi u treće kolo Majami Opena, Andreesku iznenadila Sakari

Alkaraz ulazi u treće kolo Majami Opena, Andreesku iznenadila Sakari

Branilac titule Karlos Alkaraz plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva u Majamiju pobedom od 6-0 6-2 nad Argentincem Fakundom Bagnisom u petak, dok je Kanađanka Bjanka Andreesku iznenadila sedmog nosioca Grkinje Mariju Sakari i stigla do 32. finala.

Španski glavni nosilac, koji je želeo da svoj trijumf u Indijan Velsu potkrepi titulom u Majamiju kako bi upotpunio željeni „Sunšajn duplikat“, jedva se oznojio jer Bagnis jednostavno nije bio u stanju da održi korak sa raznolikošću u Alkarazovoj igri.

„Bio je to savršen početak i osećam se spremnim za ovaj turnir“, rekao je Alkaraz.

Alkaraz, koji nije izgubio set u Indijan Velsu, mora da zadrži krunu u Majamiju da bi ostao ispred Novaka Đokovića i zadržao prvo mesto na rang listi.

U drugoj ranoj akciji, Španac, 22. nosilac Roberto Bautista Agut je pao sa 6-4 7-6(5) od Finca Emila Ruusuvuorija. Ostali pobednici na muškoj strani su Andrej Rubljov, Tejlor Fric, Janik Siner i Denis Šapovalov.

22-godišnja Andreesku, koja se poslednjih godina mučila sa povredama i formom i traži svoju prvu titulu od trijumfa na US Openu 2019. godine, uskratila je Sakari bilo kakvu šansu da pronađe svoj ritam i ostvarila 5-7 6- 3 6-4 za tri sata.

„To je samo još jedan korak u povratku većine mog samopouzdanja“, rekla je Andreesku novinarima. „Osećam se veoma dobro na terenu. Pokušavam da budem što neustrašivija.

„Nije uvek lako, ali osećam da stižem tamo.“

Andreesku će se sledeće suočiti sa pobednicom Australijan opena 2020. Sofijom Kenin, koja je pobedila 28. nosioca Ukrajinku Anhelinu Kalininu sa 6-3 6-4.

U ostalim ženskim akcijama, kvalifikantkinja Varvara Gračeva zaprepastila je petu teniserku sveta Ons Jabeur sa 6-2 6-2 za najveću pobedu u svojoj karijeri, dok je peti nosilac Francuskinja Karolin Garsija pala sa 6-2 6-3 od Rumunke Sorane Cirstee.

Među ostalim igračicama koje su napredovale na ženskoj strani bile su Medison Kiz, Barbora Krejčikova i Karolina Pliškova.