Alkaras rutinski do osmine finala

Alkaras rutinski do osmine finala

Najbolji teniser sveta Karlos Alkaras plasirao se u osminu finala Rolan Garosa, posle rutinske pobede protiv Kanađanina Denisa Šapovalova 6:1, 6:4, 6:2.

Španac je meč trećeg kola dobio posle dva sata i 10 minuta igre, a naredni rival biće mu italijan Lorenco Museti.

Iako je na momente imao nesigurnosti, pre svega na servisu, mladi Španac je pokazao zašto je trenutno najbolji igrač na svetu. Nije dozvolio iznenađenje i bez većih problema izborio je narednu rundu.

Sve počelo u pravom smeru za 20-godišnjeg Alkarasa, dva puta je oduzeo servis Kanađaninu i posle 43 minuta igre došao je do prednosti u setovima.

U drugom setu problemi sa servisom uzeli su svoj danak, pa je Kanađanin prvi došao do brejka, a kasnije će se ispostaviti sa je to bila samo najava festivala oduzeti servisa u ovom meču.

Već u narednom gemu, 32. igrač na ATP listi nije uspeo da potvrdi brejka i Alkaras je uspeo da mu uzme servis. Ni on ništa sigurniji nije bio u gemu koji je počinjao svojim servisom, pa je viđen novi brejk.

Šapovalov je poveo 3:1, ubrzo odservirao za 4:1, što je već plalilo alarme kod najboljeg na svetu.

Kanađanin nije iskoristio lepu prednost i trenutak da konačno napadne Alkarasa i pripreti mu uzimanjem seta i sve do atda učinjeno palo je u vodu.

Alkaras je ubacio u svoj mod, postao sigurniji na servis liniji. Iz defanzive je prešao u ofanzivu, vezao je pet gemova i posle preokreta došao do vođstva od 2-0.

Treći set je bilo odrađivanje posla, računajući drugi set i početak treće, španski igrač je osvojio sedam gemova u nizu i kanadskom tenisru je time poslata jasna poruka.

Dozvolio mu je dva gema i rutinski je priveo duel u svoju korist, kada je iskoristio drugu meč loptu na svoj servis.