Al Hilal pobedio Al Itihad sa 4-1 u finalu Saudijskog Superkupa

Al Hilal pobedio Al Itihad sa 4-1 u finalu Saudijskog Superkupa

Al-Hilal je u četvrtak pobedio Al-Itihad sa 4-1 u finalu Saudijskog Superkupa i ostao na kursu za neviđenu četvorku.

Trofej, podignut na stadionu Mohameda Bin Zajeda u Abu Dabiju, prvi je u sezoni za giganta iz Rijada, ali je malo verovatno da će biti poslednji jer tim takođe ima 12 bodova više od Al-Nasra Kristijana Ronalda na vrhu Saudijske Pro Liga sa samo sedam preostalih utakmica.

Al-Hilal, takođe u polufinalu Azijske Lige šampiona i Kupa Saudijskog kralja, takođe je proširio niz svetskih rekorda za vrhunske timove na 34 uzastopne utakmice u svim takmičenjima.

Tri dana nakon što je u polufinalu savladao Al-Nasr, tokom kojeg je Ronaldo isključen zbog udarca laktom Alija Al-Bulaihija, dva gola brazilskog krilnog igrača Malkoma nanela su štetu Al-Hilalu. Salem Al-Davsari i Nasser Al-Davsari zapečatili su pobedu kasnim golovima.

„Bila je to teška utakmica i veoma sam srećan što sam postigao dva gola“, rekao je Malkom za saudijsku televiziju. „Takođe smo srećni što smo osvojili prvu titulu u sezoni, ali jurimo za još trofeja.

Napadač Itihada Karim Benzema, koji je prošlog leta potpisao iz Real Madrida, nije uspeo da pronađe metu, dok je kolega Abderazak Hamdalah nadoknadio promašaj jedanaesterca upisivanjem u semafor.

Marokanski napadač se, međutim, pojavio u kontroverznom incidentu na kraju meča, jer se činilo da se umešao u svađu sa navijačem koji je stajao blizu terena. Navijaču je odvelo osoblje obezbeđenja.

2023. godine, Superkup je proširen sa jedne utakmice između šampiona lige i pobednika Kupa kralja i uključuje drugoplasirane iz oba takmičenja. Takođe je premeštena u Abu Dabi.

Al-Hilal se u utorak vraća u Ujedinjene Arapske Emirate da bi se sastao sa Al-Ainom u prvoj utakmici polufinala azijske Lige šampiona u potrazi za rekordnom petom kontinentalnom titulom.

Potencijalno rekordna sezona u klubu dolazi nakon što je potrošio oko 350 miliona evra na transfere igrača nakon što ga je preuzela saudijska operacija suverenog bogatstva, Fond za javna ulaganja koji kontroliše saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman.