Ajaks smenio sportskog direktora

Ajaks smenio sportskog direktora

Ajaks je prekinuo saradnju sa sportskim direktorom Svenom Mislintatom. Razlog za ovu odluku, kako saopštava evropski velikan je nedostatak podrške unutar kluba.

Ajaks doneo odluku o smenjivanju sportskog direktora pet dana nakon objave da je Mislintat pod internom istragom zbog nepravilnosti prilikom transfera Borne Sose iz Štutgarta, poslednjeg dana prelaznog roka.

Privremeni izvršni direktor kluba Jan van Halst je naglasio da je bilo pokušaja da se povrati podrška sportskom direktoru, ali da nije došlo do željenog ishoda.

„Sve to dovodi do nemira unutar i izvan kluba, takođe i zbog razočaravajućih rezultata. Sven je uložio ogromne napore poslednjih meseci, na čemu smo zahvalni. Sada je u najboljem interesu Ajaksa da zajedničkim snagama i pronađemo put ka sportskom uspehu“, navodi Van Halst.

Najtrofejniji holandski klub, četvorostruki prvak Evrope, prolazi kroz težak period u bogatoj istoriji.

Prošle godine Ajaks nije uspeo da izbori plasman u Ligu šampiona, a juče su Ajaksovi navijači kod rezultata 0:3 u najvećem derbiju holandskog prvenstva protiv Fejenorda ušli na teren i prekinuli meč nezadovoljni rezultatom i igrom ekipe.

Ajaks posle pet odigranih kola ima osvojena samo četiri boda i lako bi moglo da se desi da prvi put od sezone 1965/66 ne obezbedi plasman u evropska takmičenja.

Prošle sezone Ajaks je prvi put posle 13 uzastopnih sezona u Ligi šampiona ostao bez mesta u elitnom evropskom takmičenju jer je šampionat okončao na trećem mestu, iza šampiona Fejenorda i PSV Ajdhovena.