Kosovski ministar: Požar u Opštini Zubin Potok, napad eksplozivom u Zvečanu

Kosovski ministar: Požar u Opštini Zubin Potok, napad eksplozivom u Zvečanu

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je danas da su nepoznate osobe zapalile prethodne noći Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku, a da je ujedno izvršen napad i u Centru za civilnu registraciju u Zvečanu.

Dželjalj Svećlja saopštio je na Facebooku da se noćas u 1 posle ponoći dogodio kriminalni akt sa terorističkim elementima. On je naveo da su osumjičeni zapalili registracioni centar koji se nalazi u opštini Zubin Potok.

Kosovska policija odmah je izašla na lice mesta i uskoro ćemo imati nove informacije, kaže.

Svećlja ujedno dodaje da se dogodio napad i u Centru za civilnu registraciju u Zvečanu, a sa, kako se sumnja, eksplozivnom napravom.

„Ova krivična dela najbolje pokazuju šta bi se dogodilo na graničnim prelazima Jarinje i Brnjak da nisu prisutne Specijalne jedinice za obezbeđivanje reda i sigurnosti“, istakao je kosovski ministar.

Poručio je da je ministarstvo unutrašnjih poslova, sa svojim agencijama, posvećeno poretku, bezbednosti i vladavini zakona i da je garant „suverenih odluka Vlade Kosova“.

„Uprkos ovakvim radnjama, nastavićemo sa punom posvešćenošću u sprovođenju odluke na celoj teritoriji Kosova“, kazao je Svećlja.

On je pozvao sve građane na Severu Kosova da poštuju zakone, ali i da ne dozvole da njima „manipulišu oni koji žive kroz politiku i imaju materijalnu korist samo zahvaljujući tenzijama“.

Na snimku koji je za Kossev dostavio Zubin Potok INFO moguće je videti dim kod ulaznih vrata zgrade.