Dodik i Izetbegović gubitnici

Dodik i Izetbegović gubitnici

Prema prvim rezultatima lokalnih izbora u BiH, vladajuća Stranka demokratske akcije (SDA) izgubila je u Sarajevu od kolicije četiri opozicione partije. U Banjaluci, opoziciona Partija demokratskog progresa proglasila je pobedu.

Građani su u Bosni i Hercegovini na izborima birali lokalnu vlast, načelnike i gradonačelnike, opštinska i gradska veća.

Predsednik Centralne izborne komisije (CIK) Željko Bakalar kaže da su u CIK-u relativno zadovoljni kako je protekao izborni dan. Izlaznost do 19 sati na nivou BiH, prema nepotpunim podacima, iznosi 47 odsto.

U Republici Srpskoj, kandidat PDP-a Draško Stanivuković proglasio je pobedu u tom gradu. Potpredsednik PDP-a Igor Crnadak kaže da će opozicija na lokalnim izborima napraviti preokret, proglasivši pobedu i u Kotor Varoši, Modriči i Bosanskom Brodu.

S druge strane, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) proglasio je pobedu u 12 opština u Republici Srpskoj.

Prema prvim rezultatima, vladajuća Stranka demokratske akcije izgubila je u Sarajevu od kolicije četiri opozicione partije – Socijaldemokratske partije BiH, Naroda i pravde, Naše stranke i Nezavisne bosanskohercegovačke liste.

U Velikoj Kladuši vodi Fikret Avdić.

Lokalni izbori nisu održani samo u Mostaru, gde će građani glasati 20. decembra.