U Kragujevcu ima korona virusom zaraženih učenika i nastavnika

U Kragujevcu ima korona virusom zaraženih učenika i nastavnika

U Kragujevcu je bilo pozitivnih na Covid-19 kako učenika, tako i nastavnika, a ima ih i sada potvrdio je za RTK rukovodilac Školske uprave Goran Joksimović.

Govoreći o predstojećoj školskoj godini Joksimović je naveo da se još uvek ne zna model prema kome će se odvijati nastava i koji će odabrati Ministrarstvo prosvete,nauke i tehnološkog razvoja.

Ukoliko đaci u određenom broju budu u školama uz neophodno nošenje maski,

Joksimović veruje da će deca poštovati pravilo.

Lokalna samouprava je u prethodnom periodu bila zadužena za nabavku pribora za higijenu u školama, što znači da će tu obavezu ispunjavati i dalje naglašava rukovodilac.

Školske uprave. Ni minstar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, ali ni epidemiolozi još uvek nisu objavili konačnu odluku kako će biti organizovana nastava od 1. septembra.

Epidemiološka situacija i dalje je nepovoljna, lokalno se menja iz dana u dan.

U jednom su ipak svi složni. A to je, da će početak nove školske godine biti složen.

Moguće je nekoliko scenarija.

Od sedmičnog kombinovanja on lajn i dolaska u škole do spominjane u javnosti verzije da samo učenici nižih razreda prate nastavu iz učionica.

arčević je rekao i da se razmišlja da pojedine škole rade u tri smene po četiri sata.

U tom slučaju maske će biti neminovne i za najmlađe.

Epidemiolog Predrag Kon je u izjavi za medije naglasio da će svakoj školi biti ostavljena odluka o proceni da li je objekat bezbedan za dolazak dece u grupama, odnosno da li će moći da se omogući neophodno rastojanje između klupa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *