Tri odeljenja srednje škole u Rači u izolaciji

Tri odeljenja srednje škole u Rači u izolaciji

Tri odeljenja srednje škole u Rači biće u izolaciji zbog koronavirusa u toj školi, prenosi Blic. Inače, ako bi došlo do potpunog zatvaranja škole i prelaska na onlajn nastavu, to bi bio prvi takav slučaj u Srbiji od početka trećeg talasa epidemije.

– U ovom trenutku potvrđena je infekcija virusom Covid-19  kod 7 učenika, 5 iz odeljenja maturanata  gimnazije koje su od ponedeljka 26. oktobra u samoizolaciji i još po jednog učenika iz dva odeljenja trećeg razreda. Ukazujemo na činjenicu da je od trenutka kada je škola obaveštena o prvom inficiranom ostvarena intenzivna saradnja sa epidemiološkom službom i da smo u svemu pratili njihove preporuke, kao i na činjenicu da smo se u školi pridržavali svih preporuka resornog Ministarstva, navodi se na sajtu škole.

Predsednik opštine Nenad Savković je kazao da ukoliko se poveća broj pozitivnih učenika, biće zatvorena cela škola, koja ima ukupno 11 odeljenja.

– Reč je o đacima koji su se zarazili verovatno na proslavama punoletstva ili slavama. To su deca kojoj je teško zabraniti takva okupljanja. Postoji mogućnost da cela škola bude zatvorena i da svi prate nastavu preko interneta, rekao je Nenad Savković.