Tiodorović: Ne razmatra se zatvaranje škola i vrtića

Tiodorović: Ne razmatra se zatvaranje škola i vrtića

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je za RTS da se ne postavlja pitanje zatvaranja škola i vrtića i da je to stav koji postoji i u Evropi. Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak navodi da je poslednje dve nedelje koronavirus potvrđen kod nekoliko mališana i dvadesetak zaposlenih u beogradskim vrtićima, kao i kod skoro 50 đaka, ali da nema mesta panici i da se situacija prati iz časa u čas.

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je za RTS da se ne postavlja pitanje zatvaranja škola i vrtića, i da je to stav koji postoji i u Evropi.

Kako je rekao, dnevno se prati stanje u školama i učenici koji su bili u kontaktu sa pozitivnima, ili koji su pozitivni. Tada odeljenja ili cele škole, zavisno od situacije, prelaze na onlajn model nastave.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak kaže za RTS da do sada nije zatvoren nijedan vrtić na teritoriji Beograda, ali da zabrinjava to što je u poslednjih deset dana koronavirus potvrđen kod više mališana i zaposlenih u beogradskim vrtićima, kao i da je skoro 50 učenika zaraženo.