Šarčević: Studenti ostaju u domovima

Šarčević: Studenti ostaju u domovima

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da studenti ostaju u domovima u Beogradu. Naveo je da je u studentskim domovima u Beogradu zaraženo 49 studenata, da oni uglavnom imaju blagu kliničku sliku, da u domovima u Novom Sadu, Kragujevcu nema zaraženih, a da je u Nišu dvoje zaraženih.

Mladen Šarčević je za TV Prva rekao da je plasirana „loša informacija” od strane Studentske poliklinike o broju zaraženih studenata, te se stekao utisak da su svi oboleli iz studentskih domova.

– Samo 20 odsto studenata koji su zaraženi su iz domova, ostali nisu. Još u ponedeljak sam predočio tu informaciju Kriznom štabu, rekao je Šarčević.

Ministar prosvete je istakao da je u studentskim domovima u Beogradu zaraženo 49 studenata, da oni uglavnom imaju blagu kliničku sliku, da u domovima u Novom Sadu, Kragujevcu nema zaraženih, da je u Nišu dvoje zaraženih.

– Predsedniku su plasirani podaci Studentske poliklinike o broju zaraženih studenata, ali nisu svi oni iz domova. Samo je 20 odsto iz domova, ponovio je ministar i dodao da su akademci disciplinovani, nose maske i da niko nije zaražen na ispitima.

Šarčević je naveo da je sednica Vlade Srbije u 10 sati i da će tada biti potvrđeno da studenti ostaju u domovima.

Predsednik Aleksandar Vučić gostujući na RTS sinoć najavio da će u okviru pooštravanja mera za suzbijanje koronavirusa biti zatvoreni i svi studentski domovi u Beogradu.

To je izazvalo nezadovoljstvo među studentima koji su sinoć izašli na ulice Beograda u znak protesta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *