PSR test na lični zahtev u Kragujevcu čeka se dva do tri dana

PSR test na lični zahtev u Kragujevcu čeka se dva do tri dana

U Institutu za javno zdravlje Kragujevac građani mogu da se testiraju na Korona virus na lični zahtev, ali prethodno je potrebno da se zakaže termin, a nakon toga i dostavi dokaz o uplati na podračun Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. To je za InfoKG izjavio direktor Instituta dr Dragan Vasiljević i dodao da se trenutno uzorci šalju u Beograd na analizu, a rezultati stižu za dva do tri dana. Naglašava da će PCR aparat u kragujevačkom Institutu za javno zdravlje biti servisiran najkasnije do kraja nedelje i da bi tada trebalo da rezultati stižu i brže, ali da će sve to zavisiti od gužve.

Iz Instituta za javno zdravlje Kragujevac napominju da je pre uplate potrebno pozvati Centar za kontrolu i prevenciju bolesti i zakazati termin za testiranje na brojeve telefona 034/504-518, 065/8776914 i 034/504-520.

Inače, PCR test na lični zahtev za građane Srbije je 6.000 dinara, a za strane državljane 120 evra. Novac se uplaćuje na podračun Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje: 840-17750-34.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *