Krizni štab: Novozaražene 352 osobe, 198 pacijenata na respiratoru, 9 osoba preminulo

Krizni štab: Novozaražene 352 osobe, 198 pacijenata na respiratoru, 9 osoba preminulo

Prema poslednjim podacima Kriznog štaba, u poslednja 24 sata u Srbiji je testirano 10310 osoba, dok je kod njih 352 potvrđeno prisustvo korona virusa.

U Srbiji su trenutno hospitalizovana 4722 pacijenta.

Na respiratoru se trenutno nalazi 198 pacijenata, dok je devet osoba preminulo od posledica korona virusa.

Od početka epidemije na Covid-19 testirano je 568750 osoba.

Komentarišući zahtev oko 350 lekara koji su tražili njihovu smenu, Darija Kisić Tepavčević je rekla da svako ima pravo na svoje mišljenje, kao i da u Srbiji ima preko 33 hiljade lekara, tako da su oni u manjini, a sem toga nije upućen nikakav konkretan predlog, već samo kritika na rad Kriznog štaba.Ona ističe da se Krizni štab u svakom trenutku bori za sve u najboljem interesu. Takođe je rekla da je veliki broj lekara sa tog spiska već uputio zahtev da se povuku njihova imena sa spiska, jer im kako je naglasila nije situacija predstavljenja na pravi način.

U Srbiji više od 200 zdravstvenih ustanova vrši uzorkovanje briseva. Sve te ustanove imaju kompletan uvid na dnevnom nivou o epidemiološkoj situaciji u njihovom kraju i stanju pacijenata. Svaka od njih unosi podatke u svoju bazu, pa razlika u odnosu na objavljene podatke od 15 časova i zbira svih rezultata na kraju dana zbog toga što se podaci unose do kraja radnog vremena ustanova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *