Modeli nastave pred Kriznim štabom

Modeli nastave pred Kriznim štabom

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da će taj resor početkom sledeće nedelje predložiti medicinskom delu Kriznog štaba za suzbijanje epidemije Korona virusa više modela rada za narednu školsku godinu.

On je za Radio televiziju Srbije rekao da je cilj bezbednost ali i dodao da je namera da se ne radi samo nastava na daljinu jer je to, kako je rekao, bilo nužno zlo u prvom periodu epidemije, već da se obogati taj model rada i povremenim odlascima dece u školu.

„Imamo više modela za razne situacije. Pretpostavka je da će sada ovaj pik koji uspemo da oborimo, biti održiv i da uz mere bezbednosti krenemo da se bavimo svim ostalim redovnim poslovima, ali da budemo disciplinovani“, kazao je ministar.

Navodeći da su deca od prvog do četvrtog razreda „apsolutni prioritet“, Šarčević je rekao da misli da će oni morati više vremena da provedu u školi „nego ostali“ učenici.

„Imamo oko 22,5 odsto rdoitelja koji ne mogu da ostave dete do 12 godina jer oboje rade a nemaju kući dedu ili babu niti im poslodavac ostavlja mogućnost rada od kuće“, rekao je ministar.

Najavio je pooštravanje pravila ponašanja u školama i suspendovanje učenika koji budu skidali zaštitne maske tokom boravka u školi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *