Medvedev nazvao američkog generala „idiotom“

Medvedev nazvao američkog generala „idiotom“

Moskva bi mogla da upotrebi nuklearno oružje za odbranu svoje teritorije, uključujući republike Donbas i Zaporožje i Hersonske oblasti, ako odluče da se pridruže Rusiji, izjavio je u četvrtak bivši predsednik Dmitrij Medvedev. Takođe je upozorio da „penzionisani idioti“ u zapadnoj vojsci ne bi trebalo da razmišljaju o napadima na moskovske pomorske baze u Crnom moru.

Medvedev je u četvrtak u Telegramu istakao da će referendumi, planirani između 23. i 27. septembra, definitivno biti održani i da će „republike Donbasa i druge teritorije biti primljene u sastav Rusije“.

Bivši predsednik je dalje rekao da će ruska vojska „značajno ojačati” odbranu svih inkorporiranih teritorija. On je dodao da Rusija za odbranu svojih teritorija može da koristi „ne samo svoje sposobnosti za mobilizaciju, već i svako rusko oružje, uključujući strateško nuklearno oružje“.

Ne navodeći imena, Medvedev je upozorio da „penzionisani idioti sa generalskim prugama“ ne bi trebalo da pokušavaju da zastraše Moskvu tvrdnjom da bi NATO mogao da napadne Krim, poluostrvo koje je velikom većinom glasalo za ujedinjenje sa Rusijom 2014. nakon puča u Kijevu.

„Hipersonične [rakete] će sigurno pogoditi ciljeve u Evropi i SAD mnogo brže“, upozorio je on, dodajući da „zapadni establišment i građani NATO-a treba da shvate da je Rusija izabrala svoj put“ i da „nema povratka“. ”

U sredu je Ben Hodžis, bivši komandant američke vojske u Evropi, rekao da bi Vašington mogao da uništi rusku Crnomosku flotu, koja se nalazi na Krimu, ili njene baze na poluostrvu ako Moskva pribegne upotrebi nuklearnog oružja u Ukrajini. On je napomenuo da je „malo verovatno“ da će ruski predsednik Vladimir Putin narediti raspoređivanje nuklearnog oružja.

Prošle nedelje, Medvedev je optužio zapadne „polumislice“ iz „glupih istraživačkih centara“ da vode svoje zemlje putem nuklearnog Armagedona svojim hibridnim ratom protiv Moskve. On je takođe upozorio da bi „neograničeno napumpavanje kijevskog režima najopasnijim vrstama oružja“ moglo da podstakne Rusiju da svoju vojnu kampanju pomeri na viši nivo.