Kragujevac: Raspušten gradski odbor SNS

Kragujevac: Raspušten gradski odbor SNS

Izvršni odbor Srpske napredne stranke (SNS) doneo je odluku o raspuštanju Gradskog odbora u Kragujevcu, potvrdio je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, koji je istom odlukom imenovan za poverenika stranke.

Predsednik raspuštenog odbora bio je doskorašnji gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, sin bivšeg predsednika Srbije i jednog od osnivača SNS Tomislava Nikolića.

Dašić nije precizirao zbog čega je Izvršni odbor doneo takvu odluku, ocenjujući da to nije ništa neuobičajeno.

– To je normalan proces koji se odigrava unutar stranake i nije ništa novo što se i ranije nije dešavalo. Raspuštanje odbora je početak pripreme za naredne unutarstranačke izbore, rekao je Dašić.

On je naveo da je njegov zadatak da analizira propuste u dosadašnjem radu odbora i da predlaže kadrovska rešenja koja će moći da rade kvalitetnije i da ulažu više enrgije, izrazivši očekivanje da će većina ljudi koja je dobro radila zadržati svoje pozicije u stranačkim organima.

Govoreći o budućem angažmanu Radomira Nikolića u gradskim stranačkim organima, Dašić je rekao da „za njega uvek ima mesta”, ali nije nije precizirao šta bi on konkretno radio.

– To zavisi od njega. On je u jednom trenutku poželeo malo da se odmori od politike, i to je njegova lična odluka, ali smo u komunikaciji i tu nema nikakvih problema, rekao je Dašić.

Prema njegovim rečima, promene u Gradskom odboru neće uticati na odnose sa koalicionim patnerima sa kojima su formirali gradsku vlast.