Fudbalska legenda odbila da se izvini posle opaski o „muškoj igri“

Fudbalska legenda odbila da se izvini posle opaski o „muškoj igri“

Bivši vezista Liverpula i savremeni stručnjak Skaj Sportsa Grem Sunes odbija da odstupi nakon što je izazvao kontroverzu jer je fudbal nazvao „muškom igrom“ i insistirao da ne žali „ni rečju“ od onoga što je rekao na britanskoj televiziji u nedelju.

Škotski hardmen, koji je osvojio tri evropska kupa u doba vrhunca Crvenih od kasnih 70-ih do ranih 80-ih, davao je analizu nakon žestokog derbija između Čelsija i Totenhem Hotspura.

Kada je meč završio rezultatom 2-2, menadžeri Antonio Konte i Tomas Tuhel, koji su isprovocirali jedan drugog preteranim slavljem golova tokom 90 minuta, morali su da budu razdvojeni nakon što se njihovo uobičajeno rukovanje umalo pretvorilo u tuču.

Souness je odobrio pokazanu strast, napomenuvši: „Odjednom ponovo muška igra“ i dodao: „Mislim da smo vratili naš fudbal, jer bih uživao u fudbalu“.

„Muškarci u tome, udarac za udarac, a sudija im dozvoljava da nastave sa tim“, rekao je Souness dok je sedeo pored bivšeg engleskog reprezentativca Karen Karni u studiju Ski Sports.

„To je takođe ženska igra“, uključio se voditelj Dave Jones, dok je Souness dobio kritike na mreži.

Reagujući na bes na TalkSPORT-u sledećeg jutra, Souness se obratio svađi rekavši: „Moji komentari juče, rekao sam da smo vratili našu igru. To je vrsta fudbala kojeg se sećam da sam igrao, i bićemo bolji za to… muškarci su igrali muškarce, shvatili su sebe… bio je to povratak, i mislim da će naš fudbal biti bolji za to.“

Na pitanje da li se kaje zbog komentara, Souness je potvrdio: „Ni reči o tome.“

„Dozvolite mi da objasnim“, nastavio je Souness. „Godinama sam se zalagao da sudije imaju tako veliku ulogu u uspehu Premijer lige.

„Moramo da pazimo šta danas govorimo, a ja nisam bio baš dobar u tome“, priznao je Souness. „Ali postajali smo kao druge lige.

„Stalno su duvali u pištaljku i to nije bio dobar sat. Naša igra je oduvek bila jedinstvena, mesnija, više u lice i intenzivnija i mi smo se izvukli od toga.

Souness je rekao da je „uživao u dve fudbalske utakmice juče u kojima su muškarci igrali muškarce, a oni su se sabrali i svađali se jedni sa drugima“.

„U redu, mislim da ne bi trebalo da odobravamo stvar na liniji dodira, ali ja sam bio tu. Ako ste na liniji dodira i stvari ne idu kako treba i osećate da je došlo do nepravde. radio cele nedelje ovih 90 minuta“, zaključio je on.

Malo je verovatno da će Sounessovi novi komentari zadovoljiti uvređene strane kao što je Bet Ingland, koja je nedavno pobedila na ženskom Evropskom takmičenju 2022. sa Lavicama i rekla mu da „uđe u kantu za otpatke“.

„Kakva sramotna stvar za reći posle leta koje je ova zemlja upravo videla“, tvitovala je Engleska.

Na drugom mestu na Tviteru, bivši napadač Čelsija i Engleske Eni Aluko primetio je kako je Souness „pričao o ‘opet je muška igra’ sedeo pored engleske centurionke Karen Karni, dve nedelje nakon što su Lavice okončale 56-godišnje čekanje i pobedile [ Evropsko prvenstvo“.

„Hajde. Nije u redu“, protestovala je.

Kako stvari stoje, Souness je i dalje spreman da nastavi svoju ulogu stručnjaka, koja sledeće nedelje uključuje pokrivanje blokbaster meča između njegovog starog kluba Liverpula i njihovog najvećeg rivala Mančester junajteda u ponedeljak uveče.