Brnabić: Sastav Vlade u utorak

Brnabić: Sastav Vlade u utorak

Mandatarka Ana Brnabić izjavila je večeras da će sastav nove Vlade Srbije izneti u utorak popodne, posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS).

Ona je u emisiji Hit tvit na TV Pink potvrdila da će Vlada imati dva nova ministarstva, uključujći i ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Brnabić je naglasila da još ne može da priča o sastavu nove Vlade, niti imenima budućih ministara, jer su to informacije koje treba da iznese na sednici Predsedništva SNS i dobije „podršku predsednika Aleksandra Vučića i svoje partije“.

„Kako je sednica Predsedništva, mislim, u utorak uveče, posle nje ću izneti detalje, a nakon toga ću predlog uputiti i Narodnoj skupštini Srbije“, najavila je Brnabić.

Ona se nada da će ubrzo posle toga Srbija dobiti Vladu, koja će, kako je istakla, biti „jako dobra“ i „fantastična“.

„Radila sam naporno na ekspozeu. Kada ga budem iznela, građani će znati šta želimo da uradimo do 2025. godine“, rekla je Brnabić i dodala da će to biti „jedna nova energija“.

Mandatarka je potvrdila da će u budućoj Vladi biti i dva nova ministarstva i precizirala da će jedno od njih biti za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, čiji ministar „neće imati lak posao“.