Ujedinjeni protiv kovida: Nosite maske, političari nisu uzor!

Ujedinjeni protiv kovida: Nosite maske, političari nisu uzor!

Lekari okupljeni u udruženju Ujedinjeni protiv kovida apelovali su danas na građane da primenjuju preventivne mere radi sprečavanja širenja korona virusa, kao i da se ne ugledaju na političare, koji bi nošenjem maske i održavnjem fizičke distance prvi trebalo da daju primer.

Doktor Miloš Bojović ocenio je, na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru, da se Srbija sada nalazi u situaciji koja je slična početku ili prvoj polovini juna, zbog čega je potrebno reagovati na vreme pravilnim nošenjem zaštitne maske, održavanjem fizičke distance i češćom higijenom ruku.

Prema njegovim rečima, može se videti da se veliki broj ljudi ne pridržava tih mera, što bi potencijalno moglo predstavljati problem za zdravstveni sistem.

Bojović je pročitao apel građanima u kojem se ukazuje da se epidemiološka situacija u Srbiji pogoršava iz dana u dan i da se uskoro očekuje novi talas korona virusa.

Drugi talas je, kako su istakli, bio kritičan i bili smo na ivici kolapsa zdravstvenog sistema i „italijanskog scenarija“, zbog čega bi građani trebalo da izbegavaju skupove narednih nekoliko meseci i da ne organizuju slave i proslave.

Molimo vas da se ne ugledate na političare. Oni se, ne samo u našoj zemlji, već i u mnogim drugim sredinama u svetu, ponašaju bahato, nekažnjeno krše protivepidemijske mere i ugrožavaju okolinu, kazao je Bojović.