U Kragujevcu više nema vakcine protiv gripa

U Kragujevcu više nema vakcine protiv gripa

 Za nepune dve nedelje potrošena je cela isporuka od 6.600 doza vakcine protiv sezonskog gripa u Domu zdravlja Kragujevac, te je zatraženo još 8.000.

Portparolka Doma zdravlja Danijela Petrović je rekla za agenciju Beta da je interesovanje gradjana izuzetno veliko, zbog epidemije korona virusa.

Kazala je da je interesovanje neuporedivo sa prošlom godinom kada je ista količina vakcine protiv sezonskog gripa potrošena tek krajem godine, a poručeno je bilo dodatnih 300.

Direktor Doma zdravlja Vasilije Antić rekao je danas novinarima u Kragujevcu da se nova isporuka iz beogradskog Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, od 1,800 doza vakcine, očekuje početkom sledeće sedmice i stizaće svake naredne nedelje.

U Institutu za javno zdravlje Kragujevac kažu da je za Šumadijski okrug do sada distribuirano 13.200 doza, a od toga svim zdravstvenim ustanovama u Kragujevcu 10.000 vakcina protiv sezonskog gripa.

Zamenik direktora Instituta, Predrag Delić, rekao je za agenciju Beta da se u narednoj tranši očekuje još oko 10.000 doza vakcine protiv sezonskog gripa.

„Interesovanje je zaista veliko, pa su takva su trebovanja. Očekujemo, medjutim, da nećemo preći ukupno 22.000 doza za grad Kragujevac“, kazao je Delić.