Vučić: Teže ulaganje u Vojsku zbog pandemije, snažimo je da bismo odvratili agresore

Vučić: Teže ulaganje u Vojsku zbog pandemije, snažimo je da bismo odvratili agresore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će globalne posledice pandemije korona virusa učini neuporedivo težim ulaganje u Vojsku Srbije (VS) i naglasio da se ona osnažuje da bi „odvratila agresore“, a ne da bi pokretala sukobe.

„Pandemija traje duže nego što je bilo u svetu mislio. Odužilo se sve ovo sa vakcinama, a pandemija može da se reši samo tako. Rastu brojevi u Evropi i okruženju, kod nas su oni bolji nego na drugim mestima, ali nismo srećni“, kazao je Vučić na združenoj taktičkoj vežbi s bojevim gadjanjem „Sadejstvo 2020“ na poligonu Pešter, kod Sjenice.

Na konferenciji za novinare, Vučić je naglasio da ta vojna vežba nije uperena ni protiv koga i da VS pripada jednako svim narodima koji žive u Srbiji: „Ovo je njihova vojska. Pomagala je kada je bilo najteže u vreme epidemije i čuvala je njihove kuće. Vojska Srbije je bošnjačka koliko i srpska i madjarska“, istakao je on.

U toj vežbi je bilo najavljeno učešće 2.800 pripadnika VS, medju kojima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Kopnene vojske, 72. i 63. specijalne brigade, kao i više od 150 borbenih i neborbenih vozila, 40 aviona i helikoptera.