Tramp iz bolničke sobe: Narednih nekoliko dana ključno

Tramp iz bolničke sobe: Narednih nekoliko dana ključno

Predsednik SAD Donald Trump objavio je jutros novi video na Tviteru u kome je naveo da se nije dobro osećao kad je došao u bolnicu Volter Rid, ali da se sada oseća dobro i da će sledećih nekoliko dana biti ključno za njegov oporavak.Njegov video objavljen u subotu uveče po lokalnom vremenu dolazi posle pomešanih poruka ranije tokom dana o njegovom zdravlju i dijagnoze da je oboleo od Kovida-19.

Predsednikov lekar Šon Konli je sinoć rekao da je Trampu dobro i da je „imao znatan napredak od kada je data dijagnoza“.

„Iako još nije sve prošlo, tim ostaje oprezno optimističan“ oko predsednikovog zdravlja, napisao je Konli u saopštenju, prenosi Bi-Bi-Si (BBC). Tramp provodi drugu noć u bolnici. Nekoliko sati pre lekarovog saopštenja on je u četvorominutnoj video poruci, obučen u odelo i košulju bez kravate zahvalio lekarima i bolničarima u bolnici Volter Rid blizu Vašingtona gde se leči.

„Došao sam ovde, nisam se tako dobro osećao, sada mi je mnogo bolje. Narednih nekoliko dana će verujem biti pravi test. Videćemo šta će se dešavati narednih nekoliko dana“, rekao je Tramp u videu.

Rekao je i da želi da se vrati u kampanju za predseničke izbore 4. novembra gde mu je rival demokrata Džo Bajden.

Pozitivna dijagnoza na Kovid-19, objavljena u tviter poruci predsednika u petak, poremetila je kampanju i dovela u pitanje Trampovo nastojanje da se potvrdi njegov izbor za upražnjeno mesto sudije u Vrhovnom sudu zemlje.

Prema Beloj kući, predsednik SAD treba da ostane u bolnici „nekoliko dana“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *