Djukić Dejanović: Nemam saznanja o ulasku SPS u vladu

Djukić Dejanović: Nemam saznanja o ulasku SPS u vladu

Članica predsedništva Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Djukić Dejanović izjavila je danas Beti da nema saznanja da je tokom videnda bilo razgovora izmedju predstavnika SPS-a i mandatarke Ane Brnabić o formiranju Vlade Srbije.

„Sigurna sam da do petka nije bilo nikakvih razgovora o učešću SPS-a u novoj Vladi Srbije. Ja sam za vikend došla u Kragujevac i ne znam da li se u medjuvremenu razgovaralo na tu temu“, kazala je Djukić Dejanović.

Pisanje pojedinih medija da će biti kandidat za predsednika Skupštine Srbije, Djukić Dejanović je ocenila „neozbiljnim“.

„Ja nisam poslanik u Skupštini Srbije, tako da ne mogu biti birana na nijednoj funkciji u parlamentu“, objasnila je Djukić Dejanović.

I predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji je koalicioni partner SPS-a rekao je Beti da nema nikakve informacije o formiranju Vlade Srbije.

„Ne znam da li je bilo razgovora tokom vikenda, van dogadjaja sam“, rekao je Marković.

Predsednik Srpske napredene stranke Aleksandar Vučić je najavio da će u utorak na Predsedništvu te stranke biti doneta konačna odluka o novoj Vladi Srbije.