Zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske, Brnabić – više od milijardu evra ulaganja

Zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske, Brnabić – više od milijardu evra ulaganja

U Istočnom Sarajevu je održana je zajednička sednica Vlada Srbije i Republike Srpske, a premijerka Srnije Ana Brabić je rekla da je to samo nastavak intenzivne saradnje. Ona je poručila da je Srbija od 2014. godine do danas donirala i investirala više od milijardu evra u RS.

„Neki od projekata i donacija se ne odnose samo na RS, nego i na opštine u federaciji. Mi u ovom trenutku, kroz projekte koje danas pokrećemo, HE Buk-Bijela, kroz izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo, deonica Rača-Bijeljina, aerodrom Trebinje. Ti projekti će biti pokrenuti danas, ali i do kraja prvog kvartala 2022. godine, uložili smo 484 miliona evra. Posebna pomoć opštinama Nevesinje, Kostajnica, Drvar i Dubica – to je 500 miliona evra“, rekla je Brnabić.

Ona je dodala da će se kroz investicije HE Foča-Paunci i u okviru većeg projekta HE Gornja Drina – investicija zaokružiti na 777 miliona evra. „Sa ostalim projektima prosvete, zdravstva, donacijama za male projekte, do sada smo od 2014. godine u 48 lokalnih samouprava donirali 82 miliona evra. Nastavićemo to 2021. i 2022. godine. Sve skupa je to preko milijardu evra za projekte u RS“, izjavila je Brnabić.

To je sve rezultat, kako je istakla, saradnje Vlade Srbije i Republike Srpske od 2014. godine do danas.