Vulin podneo ostavku na mesto lidera PS i zamrzao funkciju u stranci

Vulin podneo ostavku na mesto lidera PS i zamrzao funkciju u stranci

Direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin podneo je ostavku na mesto lidera Pokreta socijalista, potvrdio je poslanik vladajuće većine u novom sazivu Skupštine Srbije iz te partije Đorđe Komlenski.

„Dosadašnji predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin podneo je ostavku 30. novembra i zamrzao funkciju u stranci“, izjavio je Komlenski za Insajder.

Vulin je 1. decembra imenovan za direktora BIA.

Aleksandar Vulin karijeru je počeo u Savezu komunista-Pokret za Jugoslaviju, a zatim je bio jedan od osnivača partije koju je vodila Mirjana Marković, supruga bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, Jugoslovenske udružene levice, gde je 1998. godine podneo ostavku na sve funkcije.

Pokret socijalista osnovao je 2008. godine, bio je direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju 2012. godine, zatim ministar za rad, ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju, ministar za rad od 2014. U junu 2017. dolazi ne čelo Ministarstva odbrane, da bi 2020. godine postao ministar unutrašnjih poslova, podsetio je Insajder.